Children drawing with pencils vector illustration of different nationality cartoon boys and girls kids painting with color chalks

Alföldi ASzC Fodor József Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola

Alföldi ASzC Fodor József Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola

OM azonosító száma: 202728/014 0001

 

Cím:

6725 Szeged, Szabadkai út 3.

Telefonszám:

62/548964

E-mail:

fodor@fjk.edu.hu

Honlap:

http://fjk.edu.hu/

Intézményvezető neve:

Dombovári Tamás

Intézményvezető e-mail címe:

tamas@fjk.edu.hu

Pályaválasztási felelős neve:

Kocsondi Antónia Márta

Pályaválasztási felelős e-mail címe:

antonia@fjk.edu.hu

 

TECHNIKUM

Ágazat

Alapszakma

Kód-szám

A képzés időtartama (tanév)

Felvehető létszám (fő)

élelmiszeripar

 

húsipari technikus

001

5

20

élelmiszeripar

 

sütő- és cukrászipari technikus

001

5

20

élelmiszeripar

 

tejipari technikus

001

5

20

 

Szükséges iskolai végzettség

8 évfolyamos általános iskola

 

Felvételi feltétel/

Alkalmassági követelmény

Általános orvosi alkalmasság

 

Integrált felkészítés

Van

 

A jelentkezés módja és határideje

A 20/2021. (VI. 8) EMMI rendelet szerint

 

Írásbeli felvételi vizsga

Nincs

 

Írásbeli vizsgára történő jelentkezés módja, határideje

 

 

Szóbeli felvételi vizsga

Nincs

 

A felvételi döntés alapja

60 pont az általános iskolai eredmények (magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, fizika, kémia és biológia tantárgyak 7. tanévvégi és 8. tanév félévi eredményei) alapján. 

Amennyiben a felvételiző a felsorolt tantárgyak valamelyikéből nem szerzett jegyet az általános iskolában, az adott tantárgyból a többi felvételi tantárgy átlagát számítjuk be.

Az azonos pontszámot elért tanulók közül előnyben részesülnek a hátrányos helyzetű tanulók.

 

A felvételről való értesítés módja és ideje

A 20/2021. (VI. 8) EMMI rendelet szerint

 

 

A képzés kezdete

2022. szeptember 1.

 

Emelt szintű érettségire való felkészítés

Kémia

 

 

Emelt óraszámú képzés

Nincs

 

Oktatott idegen nyelv

Angol, német, francia

 

Oktatott természettudományos tárgyak

Biológia

 

 

A tanulmányokat záró vizsga

Technikusi vizsga

 

 

Kollégiumi elhelyezés

Szeged Városi Kollégium

 

Nyílt napok időpontjai

2021. október 6., november 3., december 1., január 5.; minden nap 14:30-tól

 

Egyéb fontos tudnivalók

Saját tanműhelyek, külföldi szakmai gyakorlati lehetőség, ösztöndíj

 

 

 

SZAKKÉPZŐ ISKOLA

Ágazat

Alapszakma

Kód-szám

A képzés időtartama (tanév)

Felvehető létszám (fő)

élelmiszeripar

 

hentes és húskészítmény készítő

002

3

30

élelmiszeripar

 

pék

002

3

30

élelmiszeripar

 

pék-cukrász

002

3

30

élelmiszeripar

 

tejtermékgyártó

002

3

30

 

Szükséges iskolai végzettség

8 évfolyamos általános iskola

 

Felvételi feltétel/

Alkalmassági követelmény

Szakmai orvosi alkalmasság

 

 

Integrált felkészítés

Van

 

A jelentkezés módja és határideje

A 20/2021. (VI. 8) EMMI rendelet szerint      

 

 

Felvételi döntés alapja

Max. 60 pont az általános iskolai eredmények (magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, fizika, kémia és biológia tantárgyak 7. évfolyam tanévvégi és 8. évfolyam félévi eredményei) alapján. 

Amennyiben a felvételiző a felsorolt tantárgyak valamelyikéből nem szerzett jegyet az általános iskolában, az adott tantárgyból a többi felvételi tantárgy átlagát számítjuk be.

Összesen 60 pont.

Az azonos pontszámot elért tanulók közül előnyben részesülnek a hátrányos helyzetű tanulók.

 

A felvételről való értesítés módja és ideje

A 20/2021. (VI. 8) EMMI rendelet szerint

 

 

A képzés kezdete

2022. szeptember 1.

 

Oktatott idegen nyelv

Angol, német, francia

 

A tanulmányokat záró vizsga

Szakmai vizsga

 

Kollégiumi elhelyezés

Szeged Városi Kollégium

 

Nyílt napok időpontjai

2021. október 6., november 3., december 1., január 5.; minden nap 14:30-tól

 

Egyéb fontos tudnivalók

Saját tanműhelyek, külföldi szakmai gyakorlati lehetőség, ösztöndíj

SZAKKÉPZÉS

Továbbtanulási lehetőségek érettségizetteknek a 13. évfolyamtól

Ágazat

Alapszakma

Kód-szám

A képzés időtartama (tanév)

Felvehető létszám (fő)

élelmiszeripar

 

húsipari technikus

003

2

20

élelmiszeripar

 

sütő- és cukrászipari technikus

003

2

20

élelmiszeripar

 

tejipari technikus

003

2

20

 

Szükséges iskolai végzettség

Érettségi vizsga

 

Felvételi feltétel/

Alkalmassági követelmény

Egészségügyi alkalmasság

 

 

Integrált felkészítés

Van

 

A jelentkezés módja és határideje

Jelentkezési lap kitöltésével, 2022. augusztus 31-ig

 

Felvételi döntés alapja

Érettségi eredmények

 

A felvételről való értesítés módja és ideje

Írásban, 2022. szeptember 1-ig

 

 

Beiratkozás

2022. szeptember 1.

 

Oktatott idegen nyelv

Angol, német

 

A tanulmányokat záró vizsga

Technikus vizsga

 

Kollégiumi elhelyezés

Van

 

Nyílt napok időpontjai

2021. október 6., november 3., december 1., január 5.; minden nap 14:30-tól

 

Egyéb fontos tudnivalók

Saját tanműhelyek, külföldi szakmai gyakorlati lehetőség, ösztöndíj